DressmannTobbe

En fd sökare som hittat hem. Skriver sanningar med modifikation.

Smärta

Kategori: Allmänt

I dag är det exakt 33år sedan DU föddes, idag är det 12 år sedan DU gick bort. Än idag kan jag känna smärtan riva i mitt hjärta, tomrummet efter något som alltid har funnits där. Var är DU? 
 
Hon var min lilla syster som försvarade mig när jag hade varit dum, hon var min lilla syster som hjälpte mig när jag hade svårt, hon var min lilla syster som delade vårat ursprung...DU är min lilla syster.

Jag var din storebror som slog folk på käften som varit dum mot dig, jag var din storebror som lärde dig spela fotboll, jag var din storebror som spelade musik tillsammans med dig...JAG är din storebror.
 
Jag önskar jag hade visat hur mycket du betyder för mig, jag önskar jag berättat hur mycket jag älskar dig, jag önskar du var här så jag kunde berätta hur mycket jag saknar dig.
 
...Det är söndag, telefonen ringer, jag hör min far säga med bruten röst att jag kanske inte har någon syster längre. Allt stannar upp, tiden, världen jag lever i, nuet.
 
...Jag möts av tomma ansikten, jag ser min mor skrika av sorg och smärta, min far gråter.
Jag vill slita mig ur min kropp, något går sönder i mig, jag kan inte stå.
 
...Det blåser kallt, jag ser en vit genomskinlig säck ligga tungt i skogsdungen intill vattenbrynet.
Jag lägger mig ner för att skydda dig, värma dig, försent.
 
...Kistan är tung, mina steg är tunga, luften är tung. Jag firar ner dig i det svarta hålet.
Mina fingrar blöder, mina ögon blöder, mitt hjärta blöder, jag kvävs.
 
Varför?
 

Världens bästa / viktigaste yrke? En skola för alla?

Kategori: Whine(a)

För att bli läkare, advokat eller arbeta med något annat "högstatus" yrke måste man gå i skola för att utbilda sig...För att fungera och klara olika vardags situationer måste man gå i skola...För att fostras till en demokratisk medborgare och lära sig se skillnaden på vad som är rätt och fel måste man gå i skolan.

Det är mycket man får lära sig i skolan, det är mycket man ska ha lärt sig i skolan, det är mycket man inte får lära sig i skolan...

Lösning på detta? Skär ner på personalen, öka antalet elever, skär ner på budgeten och öka arbetsuppgifterna på lärarna. Starta friskolor som är vinstdrivande med begränsad insyn. Och satsa resurserna på annat en faktiskt lärande.

Just nu springvickar jag på olika skolor och jag älskar det jag gör, men jag ser även andra saker som upprör mig, hur man prioriterar och fördelar resurser.

Min fråga är vad är det som egentligen går först? Kvalitet, kvantitet eller bara bra statistik att visa upp? Var ligger vårat fokus? Undersökningar visar på att Svenska barn och ungdommar har det allt svårare och svårare i skolan, resultaten och nivån skiljer sig avsevärt med andra barn och ungdomar internationellt.

Har vi sämre pedagoger i Sverige, eller har vi sämre förutsättningar? Har vi blivit ett U-land? Vad händer egentligen?

"Det är bögarnas & Muslimernas fel" som våra inavlade arga vita män skulle ha sagt. Om dessa arga vita män hade fått hjälp med att öppna ögonen och fått hjälp i skolan kanske SD inte hade vuxit sig så starka idag. Vem vet? Problemet kvarstår dock. I dag har vi inte "En skola för alla".

 

"Mer villig"

Kategori: Allmänt

Här om dagen gjorde jag en snabb återförening med mina gamla klasskompisar på Universitetet. Allt var sig likt förutom några nya tillskott i klassen. Något som jag började fundera över när jag satt där och studerade olika tekniker i anföranden och retorik, var hur man fångar publiken. En person som jag imponerades (ironisk) av var vår egen ålderman Mr: T. Inte jag, även om jag kan vara väldigt imponerande.

Han inleder med några tveksamma skämt som skapar sympatiskratt från oss åhörare, han står med gylfen öppen för att ta bort fokusen på vad han faktiskt säger och han har på sig för korta chinos med gympaskor till. Hela hans anförande som skulle vara högst 2min handlade mest om en massa ordbajs som varken vi eller lärarna verkade förstå vart han ville komma med.
 
Efteråt pratade jag med min goda vän, vi kan kalla henne Lenita (namnet är fingerat), där hon berättar hur hänförd hon blev av hans inspirerande projektarbete han skulle bedriva i England på vår språkresa. What? Sen fortsätter hon med att säga hur hon börjar se honom med andra ögon och att efter utlandsresan i Indonesien har hon blivit "mer villig"???? WHAT??? Mer villig, vad menar hon med det? På något sätt känns skönt att jag själv ska bara vara där i två veckor istället för de sex veckor jag egentligen skulle ha varit. Nej känns lite obehagligt det här.

Kontentan av detta är att jag nu vet vad jag ska göra och inte göra för att hålla en presentation i klassen. Beroende på vem jag vill nå fram till...